Reflexväst

Reflexväst

En reflexväst är enklare än en reflexjacka eftersom den är avsedd att ha utanpå andra kläder. Revelxvästar har dessutom inga eller väldigt korta ärmar och ger då inte lika stor reflekterande yta som reflexvästen.

Många av reflexvästarna är tillverkade i ljusa och starka färger som i bland även kan vara fluorescerande. Majoriteten av reflexvästarna är i färgerna gula, gröna eller orange. Dessutom har reflexvästarna påsydda reflexband som har en start reflekterande yta.

NTF och reflexvästar

NTF och reflexvästar

NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, har under en längre tid propagerat för att fotgängare och gående ska ha reflexer på sig ut i trafiken. På senare tid har NTF också försökt öka användningen av reflexvästar hos gående och som dessutom ska ha sina tidigare hängande och dinglande reflexer på sig.

Upptäcksavståendet för en människa med mörka kläder som går längs en landsväg kan då öka från 25 meter till flera hundra meter och många människoliv skulle därmed kunna räddas varje år och ännu fler allvarligt skadade skulle skonas.


Reflexjacka finns hos

Massor med viktigt om reflexjackor

Nedan kan du finna mycket mer information om både reflexjackor och reflexvästar men även om t.ex. reflexband som man kan sy på jackan eller vanliga reflexer.Meny - Reflexjacka
Till förstasidan på www.reflexjacka.seHögst upp på sidan om reflexjackorLängst ned på sidan om reflexjackor
ReflexvästVarselkläderReflexbandReflexbricka